lördag 9 januari 2010

Nytta med nöje

Ett av mina mål det här året är ju att ta mig tid att motionera, men med tanke på det väglag som råder, det vill säga cykeln står insnöad och det finns is under, så blir det istället att förena nytta med nöje då pojkvännen har bilen. Så i torsdags tänkte jag ta en promenad runt Munksjön med några avstickare på vägen. Tyvärr blev det väl inte riktigt som jag tänkt mig då det fallit mer snö och plogningen skötts sämre än under gårdagen, så första gatan och trottoaren fick jag pulsa/halka mig fram. Sedan kom jag fram till detta första broräcket och upptäckte att de hade plogat. Yes, vad skönt tänkte jag.

Tyvärr varade det inte så länge utan de hade bara plogat en liten bit tills man kunde svänga av mot en bushållsplats, så resten av vägen (5 km) erbjöd ett upptrampat spår. Hmm.

På kortet nedan finns det inga tydliga gränser mellan vatten/isytan och snön på gångvägen runt utan snön har drivit för mycket och suddat ut gränserna.
Med tanke på 10 minusgrader och lätt blåst var jag tacksam att jag kunde dra halsduken om huvudet och väl inne läste jag nog det jag ville. Titeln på boken nedan blev trädgårdsdrömmar så jag blev lite förvånad när den bara handlade om dammar ...

Förutom min planerade antecknings/ritbok så hittade jag denna fina almanacka med fina bilder och små påminnelser varje månad.
I januari står det "De korta vinterdagarna används bäst till att förbereda sommarens trädgårdsarbete, bekvämt tillbakalutad i en fåtölj. Beställ och planera för fröer och plantor. Skänk förra årets sådd en tanke - blev den framgångsrik och är det idé att beställa samma fröer igen? Låt trädgårdskatalogerna bli det nya året första läsupplevelse!"

Visst låter det underbart!

Med i påsen slank även de här söta magneterna. Kanske kan jag skriva en påminnelse till mig själv att skänka gammalt bröd till fåglarna istället för att slänga det i soporna som jag gjorde precis innan jag gick hemifrån.
Dessutom stannade jag till på biblioteket för att låna böcker om annueller och perenner för att lättare planera. Visst var Impectas katalog imponerande, men det blev för mycket av det goda för en novis.

Efter första avstickaren valde jag att ta de plogade gångvägarna istället ...

Snöpulsning som aktivitet kan vänta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar