lördag 13 februari 2010

Oväntat och ovälkommet besök

Igår när jag satt vid datorn och tittade ut kom jag på att jag skulle hänga upp mina ljuslyktor och flytta mina fönsterlampor till rätt plats igen efter julen.

En snabb manöver tänkte jag, men till min fasa insåg jag att det såg fruktansvärt ut på fönsterbrädan och med en mer noggrann koll på närmare håll insåg jag att det fullkomligt kryllade av löss både på mina julrosor och på min vita julstjärna. Ja, julstjärnan sjunger ju på sista refrängen som ni ser så den åkte raskt i soporna, men julrosorna vill jag ju helst spara om de nu överlever mitt slarv av vattning plus lusangrepp vill säga. Däremot så tror jag att mina kornettblommor har klarat sig. Det får bli en noggrann koll innan de får komma tillbaks.

Finns det något bra knep?


Lite hopp i eländet utgör en stackars nyckelpiga som ändå rörde på sig lite grann. Frågan är om hon är yrvaken eller bara stinn av bladlöss?
Det lustiga var att jag läste en bok om småkryp, däribland bladlöss och nyckelpigor, på förskolan i torsdags, men inte kommer jag ihåg hur många bladlöss en nyckelpiga äter per dag ....

... vad nu det spelar för roll i eländet ...

2 kommentarer:

  1. Lössen brukar man bli av med om man sprutar med såplösning: Blanda 1 liter vatten med 2 msk såpa, 1 msk rödsprit. Rödsprit brukar jag aldrig ha hemma så jag brukar skippa den och det funkar ändå! Häll sedan blandningen i en duschflaska och spruta växten noga! Sen får man ha koll och göra om det efter ett tag för man brukar alltid missa några löss. Lycka till! / Irene

    SvaraRadera
  2. Usch vilka otrevliga gäster du hade... Hoppas du fått bort dem! Tack för din gulliga kommentar hos mig. Jag håller tummarna för att det går vägen för er snart!

    SvaraRadera