lördag 27 februari 2010

I närheten av jobbet

Skylten känns rätt onödig med tanke på snödjupet,
för vem trotsar 40-50 cm?
Hur lång kan en istapp vara?

Ja, här har de skapat ett smalt kryp-in.





Det var nästan så man ville krypa in, men det hade vi inte tid till på lunchen när korten togs och sedan var vi ju på nästa förskola på eftermiddagen.

7 kommentarer:

  1. Otroligt vackra bilder! Skrämmande vackert skulle man kanske kunna säga! ;))/Anja

    SvaraRadera
  2. Vackert, oh så vackert det är med istappar! Kan ju vara väldigt farligt också förstås.
    Vår dagstidning har utlyst en tävling där man ska kora längsta istappen - gissar att det kommer att bli många tävlanden!
    Ha en härlig söndag - här skiner solen riktigt vackert!
    Kram
    Ann

    SvaraRadera
  3. Jag måste bara säga - jösses så vackert!
    Det är inte många färger på vintern, men jag tycker det är vackert...
    /Gunilla the Troll

    SvaraRadera
  4. Fantastiskt vilka vackra is-formationer naturen kan skapa. Men...det ser lite riskabelt ut att beträda den porten :)och stackars buskar som ligger där under, hur månne de tar sig efter den tyngden!?
    Ha en bra dag! /Bea

    SvaraRadera
  5. Vilka häftiga istappar!
    Har knallat runt lite i din blogg och försök komma underfund med hur ni har jobbat med växthuset hittills. Det kommer nog att bli jättefint med alla fönster ni haft lyckan att hitta! Jag antar att ni inte har så svåra problem med djup tjäle och tjällossning eftersom ni inte har behövt grunda med markisolering. Skönt att slippa, det var ett himla slit hos oss! Men så ligger våra växthus i ett veritabelt köldhål...
    Jag ångrar att vi inte byggde större växthus, våra är 10 resp 20 kvadrat, hade gärna haft 20 resp 30!
    Lycka till med växthuset och resten av trädgården!

    SvaraRadera
  6. Hej igen!
    I din kommentar på min blogg undrar du om jag har några saker att tänka på när det gäller att bygga växthus. Här kommer några råd: En stabil konstruktion är a och o. God ventilation likaså, öppningsbara fönster kan ni ju åstadkomma ganska enkelt men försök också att ordna så att några takfönster går att öppna (vi har automatiska öppnare i taket. Ordentlig sidhöjd är viktigt eftersom ni kommer att vilja odla på höjden. När jag drar igång växthusen i vår ska jag visa i ord och bild hur vi på ett enkelt sätt fäster snören under taket som håller tomater, gurka och meloner uppe - våra brukar bli drygt 2 meter och ger stora skördar på liten golvyta på det sättet. Eftersom ni bygger själva kan ni åstadkomma en bättre taklutning än köpeväxthusen har. viktigt om det blir mycket snö. Om du går in på Köksträdgårdens blogg (finns i min blogglista) kan du se ett hembygge som ser högt och stabilt ut. Bra med mur nertill så att själva krukorna inte utsätts för gassande sol. Enda "problemet" med det växthuset vad jag kan se är att inga takfönster inte går att öppna.

    Hoppas detta är till hjälp.

    SvaraRadera
  7. Jamen shit, vilka galna mördar-istappar! :-) Vi hade likadana som hängde ner från balkongen över vår, ner över våran. Jag hade planer på att fota dem men så plötsligt, samma morgon som jag hade tänkt göra det så hade det ju börjat smälta och knappt något av isen fanns kvar. Undrar om man får se såna galna istappar igen?

    Annars är jag väldigt glad att snön har smält bort så pass att man kan gå på isfria trottoarer. Så mycket lättare att promenera nu! Och även om det är kallt så känns det ändå som att våren är på väg. :-)

    SvaraRadera