torsdag 22 juli 2010

Missnöjd misse

Rullan är som synes inte glad över dumstrut på huvudet, men tyvärr är det nödvändigt efter att hon tydligen retat upp bina i byn. För några veckor sedan fick hon två bistick, ett på svansen och ett på ryggen med bölder som följd. Svansens böld sprack för exakt en vecka sedan, men har läkt bra. Nu var det dags för bölden på ryggen så nu har hon tappat päls där och har ett sår stort stort som en femkrona. Det ser inte så mysigt ut.

För säkerhets skull ringde vi omgående djursjukhuset för råd, så nu får vi hålla koll på henne samt tvätta såret flera gånger om dagen för att undvika fler sårskorpor som varar. För hoppningsvis slipper vi ta tempen på henne, men för säkerhets skull har jag skaffat en snabb termometer idag.
Just nu är misse mest sur för att hon inte får gå ut, men tack och lov växlar hon mellan att äta, vässa klorna, vila och gå och vanka omkring så allmäntillståndet verkar vara oförändrat bra. Skulle det bli värre har vi en tid inbokad på Djursjukhuset på tisdag. Nu hoppas vi bara på god bättring.

1 kommentar:

  1. Stackars Rullan! Bistick är inget vidare och två på en liten katt är väl ett för mycket. Jag skulle koka en brygd på väl rengjord vallörtsrot och både tvätta med och dränka in en steril kompress i om det nu går att fästa en sådan på en kattrygg. Oxtunga är nära släkt med vallört och har liknande innehåll, den kan man ta om man inte har tillgång till vallört. Starkt te på väl sköljda röllekablad är antiseptiskt och kan användas att tvätta sår med.
    Jag håller tummarna och hoppas att Rullan snart blir återställd!

    SvaraRadera