fredag 23 juli 2010

Första utvärderingen av experimentet

Ja, här kommer en första bild av hur den andra odlingslådan ser ut idag som såddes den 15 juli. Det som syns i andra rutan bakifrån är rädisor och spenat och i den fjärde rucola. I mitten växer bönorna och i kanterna purjon som förodlats inne. Längst fram syns ärtorna.


Det känns som att det mesta är på väg upp. Snabbast är förståss rädisor och rucola. Nedan växer rädisor och sallad.

Ärtorna är på väg.

Likaså bönorna.

Däremot verkar det gå lite trögare för gräslöken och persiljan som knappt syns alls. Till och med morötterna börjar komma upp.

I min första låda som såddes 6 juni börjar det bli knökfullt. Det var väl kanske lite i tajtaste laget med avstånden så ärtorna lutar sig glatt mot morötterna, vilket gjorde att de hamnade i framkant i den andra. Annars växer här 2 sorter av bönor, ärtor och morötter liksom dill, sallad, spenat, rädisor och rucola.

Sedan blir det väl mer om man inte tränger ihop fem sorter i en rad på 130 cm, men vad gör man inte om man vill ha lite av varje och inte är tillräckligt snabb i vändningarna med att bygga och flytta jord?

5 kommentarer:

  1. Kul när det gror och hoppas du får skörda fräscha grönsaker med tiden.
    Lite avis på alla som kan så Rucola på friland utan att jordloppan äter upp den genast den kommer upp som den gör hos mig!
    Nästa år skal det bli ändring på den saken, ett par tagetes i varje låda och fiberduk på! Då så...skall det väl bli ngt!!

    Med tanke på jordgubbar, brukar vi göra det lätt för oss och göra upphöjda planteringsrader som täcks med avsedd plast och plantorna läggs i ett kryss och vi slipper onödig rensning och får i gengäld rena bär.
    Må gott! /Bea

    SvaraRadera
  2. Oj vilken massa godsaker! Blir så sugen på att göra sallad på egna grönsaker. Tack för ditt tomattips, jag tror att jag måste ta med dem på färden ner till sommarhuset. Även om vi inte blir borta så jättelänge. För tänk om en tomat skulle få för sig att plötsligt bli kanonmogen och jätteröd, då vore det ju förtretligt att missa den! :-)

    SvaraRadera
  3. Oj va de växer! Va roligt med egen odlat. Kram

    SvaraRadera
  4. Visst är det härligt med sånt man har odlat själv? Det är svårt att inte falla för frestelsen att odla för tätt. Man vill ju ha in så mycket.
    Ha det gott. Kram!

    SvaraRadera
  5. Det är verkligen så mycket godare med egenodlat! Hoppas att den senaste lådan också sätter fart, det verkar ju inte vara någon hejd på växtkraften att döma av den tidigare planteringen.. och om det är lite trångt så borde det ju bli mindre plats för ogräs??

    Jag har ju inga katter, men har lite svårt för mattor ändå. Tras- och virkmattor är det enda som funkar men det finns ändå ingen garanti för att min senaste skapelse kommer att stanna länge.. jag känner ju mig själv! ;-D

    SvaraRadera