söndag 11 april 2010

Dagens glädjeämnen

Med tanke på dagens fina väder tog jag en paus i pluggandet för att leta vackra vårblommor i trädgården och nu när solen sken fick jag också se innandömet.
Först ut är de längst komna i gräsmattan kvar sedan tidigare ägare:

Ja, Izi var inte så intresserad av att studera blommor utan ville mer buffa huvudet mot mattes hand när korten skulle tas ... Tyvärr tittade han ju inte var han la sig direkt, så ovanstående blomma fick sig en törn.
Visst är de små vackra personligheter!
För första gången idag syntes även de första i rabatten som jag planterade i höstas, annars går det betydligt trögare här, bara några decimeter bort. Å andra sidan las väl snön här för att skapa en gång i vintras ...
Så nu kan jag sjunga på barnsången ur Musikskatten:
Krokus växer i rabatten.
Å, vad fin du är,
är så glad för sol och vatten.
Nu är våren här!
Ja, en första planterad snödroppe hittade jag också. De är annars de som är segast upp av krokus, tulpaner och pärlhyacinter.
Längs med husväggen på den vänstra sidan (utan rabatt) möttes jag av detta ansikte, så nu väntar jag på fler. Här kom Rullan och buffade på min hand, men hon hade inte tid att vara med på bild ...
Borta vid björkarna på högra delen av tomten syntes nya blommor på g. Det ska bli härligt att få en matta av vitsippor.

En mes trudiluttade så enträget, men vara med på kort ville han inte, men jag tyckte ändå att grenarna gjorde sig fint mot dagens klarblå himmel.

Följ gärna med på rundvandringen i trädgården i ett tidigare inlägg och ge tips om var du tror de tänkta fruktträden och bärbuskarna bäst placeras.

6 kommentarer:

  1. Jag kan också bidra lite med ett glädje ämne idag

    Du Vann,

    skicka ett mail så får du inloggning till trädgårdskursen!!!

    Grattis!

    /Maria Berg

    alltkangrosnka(at)gmail.com
    byt ut (at) mot @

    SvaraRadera
  2. Ojoj! Har du redan knopp i vitsipporna!? Jag har inte ens sett blad... Sådde några vitsippsfrön förra året, men det tar väl ett tag innan det blir blommor kanske. :)
    /Gunilla

    SvaraRadera
  3. Hej!

    Så det finns fler trädgårdstroll här i bloggvärlden! Kul att hitta till någpon ny blogg! Jag drömmer liksom du om ett växthus men inser att vissa saker få ta sin tid. Det är ju alltid så mycket annat som ska göras först... Kikar in igen!

    Louise

    SvaraRadera
  4. Så härliga bilder. Underbara vårtecken!

    Angående hibiskusar:
    Största anledningen till att jag beskär dem är att jag måste, annars tar de över helt. Jag vet inte riktigt vad det är med luften här i Bergen, med de växter så det knakar. Jag klipper ner dem minst två gånger per år, senast mitt i november. De verkar inte bry sig nämnvärt, utan fortsätter bara att växa. Man kan med fördel beskära en hibiskus, många beskär på våren.

    Ha det fint!

    SvaraRadera
  5. Hej Skoogstrollet,
    Vilka fina vårbilder du visar! Ursäkta att mitt svar har dröjt, men när det gäller att plantera om purjo så har jag alltid haft ett annat knep. Av någon anledning fuskade jag med det i år och se hur det gick;) Jag brukar lägga fet matgjord i botten av en lite större såkruka (ca 15x10 cm) och därefter en cm såjord. I såjorden sår jag fröerna och täcker med vermiculit. Då behöver jag inte omskola, om jag bara inte sått alltför tätt vill säga! De får alltså växa i såkrukan tills det är dags att plantera ut dem i landet.
    Ha det gott,
    Charlotta

    SvaraRadera
  6. Våren är en härlig tid. http://hannelesparadis.blogspot.com/

    SvaraRadera