lördag 20 mars 2010

Dagens andra, men största glädjeämne

Idag har solen skinit medan vi har varit inne och arbetat, så jag blev rätt förvånad när jag möttes av en ren trappa.


Vid sidan av huset har den största förändringen skett. Nu ser jag till och med pinnarna som markerar var jag satte vårlökarna. Kanske inte så snyggt, men praktiskt. Även solcellslamporna har dykt upp och resten "sparkade" jag försiktigt fram idag. Alla är inte funna, men över hälften i alla fall.

Längs gaveln drömmer jag om en ny rabatt när vi rensat bland grenarna/träden. Frågan är bara hur många träd man behöver ha på en tomt? Vad tycker DU?
Naturligtvis var jag tvungen att göra som skåningarna, det vill säga blotta de första snödropparna. Det ska bli spännande att se hur våra planterade lökar tar sig. Kanske borde man satt många ihop, men jag spred ut glädjen dessto mer. Tanken är ju att de ska föröka sig med tiden, men det är ju först nu jag får koll på var de helst ska stå ...

I år är ju första året som jag dokumenterar vintern, eftersom fotointresset började i juni, så det finns mycket att se och lära. På något sätt blir det mer markant det man ser genom linsen. Dessutom har vi lite lökar som överlevt sedan tidigare ägare. De som fanns när jag grävde upp rabatterna på framsidan i våras försökte jag peta ner igen, annars har vi mest scilla på vänstra gaveln och lite gullvivor mellan två träd.

Även vid platsen för månadsbilden syns en tydlig förändring. Äntligen syns odlingslådan som fått stå ute över vintern. I vår ska den invigas för odling. Förhoppningsvis ska det bli fler innan dess.
Även en av rabatterna på gaveln börjar få vårkänning.


Runt alla träd har vi roliga ringar.
Bakom garaget har vi fått en liten stillastående bäck.

Gott om sittplats finnes, men det får nog dröja innan den nyttjas.

Även katterna vågade sig ut och passade på att tvätta sig.
- Ja, ja jag får väl flytta på mig om vi ska få plats, verkar Gullan tänka.

- Ok då, vi får väl ställa upp på bild.
- Är du nöjd nu?, undrar Gullan.
Tja, den missprydande brädbiten har inte kommit till eldningstunnan än ...

Hmm, det syns att vi har haft en del snö, det här är avståndet från tomtgränsen till den plogade delen av gatan. En stor del av vintern har vi inte sett till den andra postlådan.


Idag skottade jag lite för att kunna flytta in den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar