onsdag 5 maj 2010

Söndagens bönemöte blev uppskjutet ...

på grund av trötthet, men idag har jag och bönorna haft träff så de har planterats om. Brytbönorna har vuxit så det knakat och börjat slicka lamporna ovanför, så det var verkligen hög tid. Jag hoppas de är nöjda med att bo i balkonglådorna i väntan på varmare väder ute. Som tur är har åtminstone 12 stycken av 13 möjliga överlevt flytten vad jag vet.

För att få plats med dem vid balkongfönstret fick det bli en rejäl omflyttning, men jag antar att de höga gyllenbärsplantorna trivs lika bra på bänken under fönstret då de är "skyhöga". Sedan är det bara att hoppas att övriga plantor får tillräckligt med ljus då materialet till min önskade växthylla dröjer och dröjer ...

Dessutom har jag upptäckt min andra tomat ... fortfarande inomhus såklart ...

Önskat antal av squashen har kommit upp, liksom flera av fjäderstjärnvindorna och mina egenplockade luktärter. De av blandade färger i pluggboxen under lågenergilampor verkar ta sig bättre än de från början färgbestämda i vanliga krukor på fönsterbrädan. Dessutom händer det en del spännande saker bland slingerblandningen också.

Ute börjar klematisarna få allt större knoppar och några ospecifika blad har dykt upp i blompåsen med resterande lökar och sådd akleja och höstflox. Det ska bli sååå spännande att få se klematisarna blomma.

Imorgon väntar en ny dag att vila upp sig på för att förhoppningsvis bli av med förhöjd temperatur och trötthet. Som tur är har jag sällskap av en del olästa trädgårdsböcker. Risken är bara att nya projekt väcks ... som om vi inte har nog med min flytt och diverse trädgårdsarbete. :-)

5 kommentarer:

  1. Så fint alla dina frösådder kommer upp och artar sig! Men menar du verkligen att du redan har bönor på gång? När kan du sätta ut dem? Här måste jag vänta några veckor med tanke på frostnätterna i början av juni.
    Jag blir riktigt orolig för dig, den där envisa febern och tröttheten låter inte bra. Vad var den där "femte sjukan" som du nämnde för en tid sedan att barnen på dagis (?) hade fått?

    SvaraRadera
  2. Härligt med alla vårmöten :)
    Jag har en mängd krukor som måste passas noggrant för att inte buga sig alltför djupt av torka och de mötena är alltid lika trevliga, att se hur det växer till sig för varje dag.
    Synd bara att en dunderförkylning sätter stopp för vidlyftiga trädgårdsgöromål i helgen på min lediga helg :(
    Må gott! /bea

    SvaraRadera
  3. Ja det där att plntera om har inte varit min starka sida i år, på söndar ska jga iväg och handla färdig plantor. Jag orkar inte vänta längre.....

    Ha en trevlig helg
    Kram Anna

    SvaraRadera
  4. Hej!
    Här fick jag ju verkligen tips av en expert märker jag :) Tusen tack!!!!
    Men hur gör man när man "toppar"? Knipsar av eller?? Och hur ska jag i så fall knipsa?
    Kram Anna

    SvaraRadera
  5. Tack, vad gullig du är. Ja jag lovar att underhålla bloggen så mycket jag bara orkar. Jag vet ju att smärtorna om inte annat försvinner framåt hösten. I början på september kommer lille bus om allt går som planerat. :)

    Kram Mia

    SvaraRadera