lördag 21 maj 2011

En ny våning blir till

I samband med att vi blev med barn och jag flyttade hit, blev frågan aktuell hur vi skulle lösa vårt framtida boende. Då sambon har jobbet och sonen här, i kombination med låga lån, så var det inte aktuellt att flytta från orten.

Huset som sådant, är rätt litet i dagsläget med en opraktisk planerad våning med 2,5 rum på 80 kvadrat, en oisolerad och oinredd källare samt outnyttjad vind. Överallt är det trångt, men ganska snabbt kom vi fram till att det blir omöjligt att få ett annat bättre boende till ett bättre pris, så tankarna tog form att bygga upp oss en våning då vi har pyramidtak över en oinredd och oisolerad vind utan ordentlig ståhöjd.

10 april 2010

Först var vi inne på att bara räta ut gavlarna till sadeltak, men efter kontakt med snickaren insåg vi att det inte skulle bli en så dramatisk kostnad att höja huset en våning då taket ändå behövde bytas. Det nuvarande tegeltaket har legat sedan huset byggdes 1934, enligt grannen, och börjar nu sakta vittra sönder.

10 april 2010

I mitten på februari blev jag ägare till halva huset och i mitten av mars var vi inne på banken och skrev på papper om ett huslån för tillbyggnaden, då vi trodde att en byggstart kunde gå igenom rätt fort efter att ansökan om bygglov skickades in i början av mars. Sedan dröjde det ända fram till mitten av april innan vi blev kallade på byggmöte och några ändringar krävdes. Dels var ritningarna inte i rätt skala och dels skulle nocken sänkas 20 cm och gavlarnas tak utökas med 20 cm.

Så småningom blev husritningarna äntligen färdiga efter att sambon pulat ännu mer vid datorn och jag och Ronja fick gå och lägga dem på lådan. Den 29 april fick vi äntligen bygglovet beviljat och takstolarna kunde beställas från fabriken.

Framsidan


Vänstra gaveln


I genomskärning från sidan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar