söndag 26 september 2010

Sparsam blomning

När man tittar på håll så ser inte rabatterna mycket ut för världen, men tack och lov finns det enstaka guldkorn som lyser upp.
Rosa riddarsporrar
Ja, en svårfotad, men vacker blomma. Någon som vet vad det är?
På gaveln blommar malvorna fortfarande.

Likaså rosenskärorna.
I stenpartiet lyser några ringblommor som små solar.

Borta vid växthuset blommar krassen rikligt, medan plantan på framsidan har strukit med. Frågan är om det kan skilja i mikroklimat så mycket på bara cirka tjugo meter.

Allra rikligast blommar gullriset vid gatan, medan den flyttade delen borta vid växthuset knappt har kommit igång. Det kan nog delas upp igen till våren ...

Olika sorters svampar börjar vi få gott om, tyvärr är nog ingen ätlig för oss även om någon har varit här och provsmakat.
På min rundvandring hittade jag också en rätt rolig lapp. Visst noterade jag häromdan att två tjejer gick förbi och satte en lapp vid vår lyktstolpe. Dock tog jag för givet att det var en tipspromenad, men det visade sig visst vara en uppmaning till förbipasserande. Åtminstone den första punkten kunde vi önska förbipasserande följde då vi ofta hittar andras skräp i trädgården.


1 kommentar:

  1. På hösten får alla blommorna en särskild omsorg och betraktas ofta mycket mer än sommarblommorna som är långt fler och försvinner i mängden ibland :)
    Vackert hos dig fortfarande!
    Må gott! /Bea

    SvaraRadera